Onderwijs

NIA

NIA is een particulier opleidingsinstituut opgericht door interieurontwerpers. NIA richt zich zowel op de ervaren als op de startende professional in de interieurbranche.

Voor NIA geef ik les in de modules Professioneel Kleurplan en Trendwatching binnen de vakopleiding Interieurstyling Fase 1.

NIA biedt tevens losse cursussen aan en Professioneel Kleurplan behoort daar ook toe. En op 25 november staat een Masterclass Voice of Colour gepland. Dit is het nieuwe kleurensysteem waar Histor mee is gaan werken in 2021, de masterclass is door mij ontwikkeld.

Les geven bij NIA is ontzettend inspirerend. Ik mag met gemotiveerde volwassenen aan de slag om hen verder te brengen in de interieurwereld. Dat brengt bij mij een enorme drive en enthousiasme naar boven. Super om mijn passie voor het vak op deze manier over te mogen brengen!

Laudius

Met mijn man, Maarten Brillenburg Wurth, architect, heb ik voor Laudius de cursus Binnenhuisarchitectuur geschreven. Laudius heeft al 40 jaar ervaring met kwalitatief afstandsonderwijs voor iedereen.

Met de veelzijdige cursus Binnenhuisarchitectuur leert de cursist precies hoe hij of zij te werk moet gaan om van een ruimte iets moois en bijzonders te maken. Er wordt geleerd stijl, vorm en kleur te combineren tot één geheel om daarmee een toekomstige klant te kunnen verrassen.

Daarnaast heb ik in 2021 de cursus Interieurstyling opnieuw opgezet zodat deze een professioneler karakter krijgt en volledig voldoet aan de accreditatievoorwaarden van het EHCB. Deze cursus is in september 2021 gelanceerd! Bekijk de opzet op de site van Laudius.

EHCB

Voor EHCB mag ik twee keer per jaar examinator Interieurstyling zijn.

Het onafhankelijke en landelijk opererende examenbureau EHCB ontwikkelt examens, neemt examens af en reikt diploma’s uit op het gebied van de creatieve beroepen.

Met een collega binnenhuisarchitect neem ik mondelinge examens af waarbij de kandidaat twee stylingplannen moet presenteren.

Gastdocentschap

Nog steeds geef ik ook nog met veel plezier gastlessen op diverse middelbare beroepsopleidingen zoals het ROC Mondriaan, het Wellant College te Rijswijk en Aventus in Zutphen. Op deze scholen heb ik diverse onderdelen van het vak overgedragen aan de studenten.

Voor de studenten van het Aventus in Zutphen heb ik lessen gemaakt over het opstellen van hun portfolio. Zo leren zij hoe ze zich professioneel kunnen presenteren wanneer zij moeten solliciteren voor hun stageplaatsen.